Alle workshops op een rij

Workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie:

Workshop mandenvlechten met oa. Wilgentenen:

De kosten  voor een workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie bedragen €30 per persoon en de workshop heeft een duur van 2 uur. Iedereen krijgt een potje of flesje mee naar huis.

Inclusief biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Workshop kruidenazijn maken:

Een workshop kruidenazijn maken (1,5 uur) kost € 10 per persoon. Inclusief koffie of kruidenthee. Iedereen krijgt een flesje mee naar huis.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Een cursus van 4 middagen. In 4 lessen van elk 3 uren leer je de basistechniek van het mandenvlechten. De lesgever is
Jac de Cock uit Stevenbeek. Meer informatie over Jac de Cock kan men vinden op zijn website: crejac.nl

 

De workshop begint om 13.30 uur en duurt ongeveer tot 16.30 uur. De kosten zijn € 100,- voor de hele cursus. Dit is incl. alle materialen, biologische koffie en eigen VELT kruidenthee. Men kan ook boeken voor 1 of meerde lessen. Dan zijn de kosten € 30,- per les. De locatie is de tuinkamer van Heerlijck Hopveld 21, Gemert.

 

Voor data en aanmelden: check de agenda.

Korting;

VELT-leden en tuinleden van Heerlijck Hopveld krijgen 20% korting.

Lunch:

Biologische lunch: € 30 per persoon. Het bereiden van de lunch kan ook als workshop worden gegeven. Incl. koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Rondleiding:

Een rondleiding, al dan niet in combinatie met een workshop, met een duur van 1,5 uur kost € 5 per persoon. Incl. biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Informatie & Reserveren

Secretariaat VELT Gemert: 06 - 23 83 51 81

 

 

Mail direct naar: info@heerlijckhopveld.nl

 

 

Globale tijdsindeling

van een Heerlijck Hopveld workshopdag tuin á € 55-

 

10.30 uur - 12.00 uur rondleiding;

12.00 uur - 13.30 uur lunch;

13.30 uur - 15.30 uur workshop.

 

Cruyden Academie: praktijklessen 2022 over kruiden, kwalen en recepten

In de tuinen van VELT-Gemert 'Heerlijck Hopveld' worden in 2022 weer tien praktijklessen over helende kruiden verzorgd. Op deze 'Cruyden Academie' leer je wat je zelf kunt doen om kwalen te verlichten. Dit jaar zijn de volgende kwalen het onderwerp; uitslag bij baby's, jeuk, stress, moeilijke spijsvertering, ruwe en droge huid, premenstrueel syndroom, hoest en keelpijn, griep en

verkoudheid. Je leert verschillende technieken zoals de bereiding van helende thee, siroop, voeding, kruidenchocolade, zalf, olie, tinctuur, shampoo/douchegel, acupressuurpunten en massage.

 

Kijk voor meer info hieronder en op facebook.com/VeltGemert. Tuinbezoekadres: Hopveld 21, Gemert.

 

In elke praktijkles van ca. 2 uur wordt één kwaal uitvoerig behandeld en meerdere toepasbare kruiden of technieken. De besproken kruiden groeien in het wild of zijn eenvoudig zelf te telen. Handig is daarbij het cursusboek 'VELT-kruiden, kwalen en recepten' á € 19,90.

 

Doe je mee? Geef je op per email: info@heerlijckhopveld.nl en vermeld de lesnummers die je wilt volgen.  Betaal vooraf de les(sen) á € 30,- op bankrekening NL86 RABO 013 874 4203. Vermeld ook dan de lesnummers bij de betalingsmededelingen. Leden 20% korting.

Volg je 5 lessen dan krijg je één les gratis, in totaal € 120,-.

 

 

 

Les 1 - Ma 16 mei (19:30-21:30) - Uitslag bij baby’s

 

Om de verzorging van je baby op een natuurlijke manier te ondersteunen zijn er een aantal kruiden die veilig en makkelijk toepasbaar zijn. In deze avondles leert docent Dian Jansbeeke je hoe je deze kunt gebruiken. Voor de kwetsbare huid van je baby is het fijn natuurlijke en biologische producten te gebruiken zonder allerlei chemische toevoegingen. De deelnemers maken een potje helende zachte billenzalf om mee naar huis te nemen dat later kan worden gebruikt ook voor kleine wondjes van andere kinderen en de ouders zelf.

 

 

Les 2 - Ma 6 juni (19:30-21:30) - Jeukende huid

 

Een jeukende huid is op zich al irritant maar wordt problematisch wanneer de huid, al dan niet door het krabben, gaat bloeden en ontsteken. In deze les leer je het leed te verzachten met kruidenolie van een aantal belangrijke kruiden. De docent is Ido Cranen. Elke deelnemer neemt een zelfgemaakt potje huidolie mee naar huis

 

 

Les 3 - Za 18 juni (10:00-12:00 u) - Stress - deel 1

 

Massage helpt je lichamelijk en geestelijk ontspannen. Afhankelijk van welke massage je gaat geven (bv verwarmend, rustgevend of opwekkend) leer je welke kruiden en oliën je gebruikt. Je deelt een korte handmassage. Je krijgt tips, recepten en ervaringen en hoe je bijzonder eenvoudig je zelfgenezend vermogen aan kunt spreken. De docent is Saskia van den Bos. Op deze ochtend maak je ook  zelf een heerlijke massageolie o.a. ter verlichting van spierspanning én pijn.

 

 

Les 4 -  Za 2 juli (10:00-12:00 u) - Stress - deel 2

 

Door omstandigheden raak je wel eens gestrest en uit balans. Op deze ochtend leer je kruiden kennen die helpen om rust terug te vinden. We delen ervaringen en je leert gemakkelijke bruikbare toepassingen. De docent is Saskia van den Bos. Elke deelnemer maakt een ontspannende thee en een relaxende heerlijk geurende 2-in-1 douchegel/shampoo om mee naar huis te nemen.

 

 

Les 5 - Za 9 juli (11:00-13:00) - Spijsverteringsproblemen - deel 1

 

Wanneer je spijsvertering problemen geeft, kunnen kruiden uitkomst bieden. In kruiden zitten o.a. plantaardige bitterstoffen die helpen bij oprispingen, een opgeblazen gevoel, onrustige darmen, winderigheid of grote vermoeidheid na de maaltijd. Ook chocolade met kruiden kan daarbij helpen. De docent is Maartje Kreike. Tijdens deze avond maken de deelnemers zelfgemaakte kruidenchocolade voor thuis.

 

 

Les 6 - Za 16 juli (11:00-13:00) - Spijsverteringsproblemen - deel 2

 

Wanneer je spijsvertering problemen geeft, kunnen behalve kruiden ook vezelrijk voedsel uitkomst bieden. In diverse groentes en granen zitten vezels die de ontwikkeling van micro-organismen in je darmen bevorderen waardoor een opgeblazen gevoel, onrustige darmen, winderigheid of grote vermoeidheid na de maaltijd minder wordt. Natuurlijk passen daar allerlei kruiden bij die helpen en de maaltijd lekker maken. De docent is Maartje Kreike. Tijdens deze avond maken de deelnemers zelf lekkere kruidige vezelrijke hapjes voor thuis

 

 

Les 7 - Za 3 sep (11:00-13:00 u) - Ruwe en droge huid

 

Er is een heel boeket aan kruiden beschikbaar voor een ruwe en droge huid, die vaak ook nog wordt geplaagd met uitslag en bultjes. In deze les van docent Maartje Kreike leer je hoe je de huid verzacht en gezonder maakt met een natuurlijke basiscrème waaraan een aantal belangrijke kruiden worden toegevoegd als kruidenthee, tinctuur of etherische olie. Elke deelnemer neemt een zelfgemaakt potje huidcrème mee dat thuis kan worden gebruikt.

 

 

Les 8 - Ma 12 sep (19:30-21:30) - Premenstruele klachten

 

Veel vrouwen hebben klachten in de periode voor de menstruatie. Lichamelijk en emotioneel: zoals prikkelbaarheid, depressie, pijnklachten en een opgeblazen gevoel. Docent Willemijn Verkampen kijkt naar oorzaken van premenstruele klachten (PMS) en deelnemers maken een kruidentinctuur. Ook behandelen we acupressuurpunten die de klachten kunnen verminderen.

 

Les 9 - Ma 3 okt (19:30-21:30u) - Hoest en keelpijn

 

Alhoewel voorkomen beter is dan genezen kunnen kruiden goed helpen om hoest en keelpijn te verlichten. Bij jezelf of de kinderen. Dat levert in ieder geval minder slapeloze nachten op en dat helpt gezond worden sowieso. In deze les leert docent Ido Cranen welke kruiden en hoe je deze kruiden kunt gebruiken bij geïrriteerde luchtwegen, kriebelhoes en vastzittend slijm. De deelnemers maken zelf een (lekkere) hoestsiroop die men op elk gewenst moment kan inzetten.

 

Les 10 - Za 8 okt (11:00-13:00 u) - Griep en verkoudheid

 

Bij verminderde weerstand is het lichaam meer vatbaar voor griep, verkoudheid en andere lichamelijke klachten. Op deze ochtend komen kruiden aan bod die tevens preventief gebruikt kunnen worden. Je leert toepassingen om je weerstand in algemene zin te verhogen o.a. met thee. De docent is Maartje Kreike. De deelnemers maken elk een flesje weerstand verhogende tinctuur voor thuis waarvan druppels met water later kunnen worden ingenomen.

Biologische lunch of diner

 

Cosmetische

kruidencrème

 

Kruidendouche-gel of shampoo

 

Genezende

olie

 

Genezende

zalf

 

Workshops & Lezingen

Heerlijck Hopveld verzorgt het hele jaar rond kruidenworkshops en rondleidingen. De praktijkgerichte workshops zijn bedoeld voor groepen (minimaal 2 personen).

 

Als vakantie-activiteit, bedrijfsuitstapje of zomaar. Naar keuze te combineren met biologische lunch en rondleiding. Scroll over naaststaande foto's om te zien wat men zelf kan gaan maken.

 

De planten die gebruikt worden in de workshops worden bepaald door de beschikbare planten in Heerlijck Hopveld. Mits in goed overleg met het secretariaat kunnen groepen naar keuze reserveren op alle dagen van de week. Groepen van maximaal 30 personen worden alleen ontvangen voor 2 dagdelen, waarbij de groep in tweeën wordt gesplitst. Elke groep heeft een eigen programma.

Workshops

 

Kruidenazijn

 

<

© 2022 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Services