Alle workshops op een rij

Workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie:

Workshop mandenvlechten met oa. Wilgentenen:

De kosten  voor een workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie bedragen €20 per persoon en de workshop heeft een duur van 2 uur. Iedereen krijgt een potje of flesje mee naar huis.

Inclusief biologische koffie of kruidenthee. Voor minder dan 4 personen: € 30 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Workshop kruidenazijn maken:

Een workshop kruidenazijn maken (1,5 uur) kost € 7.50 per persoon. Inclusief koffie of kruidenthee. Iedereen krijgt een flesje mee naar huis. Voor minder dan 4 personen: € 10 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Een cursus van 4 middagen. In 4 lessen van elk 3 uren leer je de basistechniek van het mandenvlechten. De lesgever is
Jac de Cock uit Stevenbeek. Meer informatie over Jac de Cock kan men vinden op zijn website: www.creajac.teepe.net

 

De workshop begint om 13.00 uur en duurt ongeveer van 13.00  tot 16.00 uur. De kosten zijn € 90,- voor de hele cursus. Dit is incl. alle materialen, biologische koffie en eigen VELT kruidenthee. Men kan ook boeken voor 1 of meerde lessen. Dan zijn de kosten € 25,- per les. De locatie is de tuinkamer van Heerlijck Hopveld 21, Gemert.

 

Voor data en aanmelden: check de agenda.

Lezing natuurgeluiden:

Lunch:

Biologische lunch: € 20 per persoon. Het bereiden van de lunch kan ook als workshop worden gegeven. Incl. koffie of kruidenthee. Voor minder dan 4 personen: € 30 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Rondleiding:

Een rondleiding, al dan niet in combinatie met een workshop, met een duur van 1,5 uur kost € 5 per persoon. Incl. biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Kwetterende vogels, tjirpende krekels, blaffende reeen. Een heel scala van geluiden is te horen bij elke wandeling in de natuur. Bart Gras maakt al jaren geluidsopnamen van vogels en andere dieren en is op dit gebied een specialist. Wat is de rol van geluid bij verschillende diersoorten?; hoe wordt dat geluid zichtbaar?; hoe maken dieren geluid? Tijdens deze lezing komen deze vragen aan bod. De lezing vind plaats in de tuinkamer van Heerlijck Hopveld de tuinen van VELT Gemert. De kosten zijn € 5,- (€ 4,- voor leden). Dit is inclusief Biologische koffie en eigen VELT kruidenthee.

 

Voor data en aanmelden: check de agenda.

Korting;

VELT-leden en tuinleden van Heerlijck Hopveld krijgen 20% korting.

Informatie & Reserveren

Secretariaat VELT Gemert: 06 - 23 83 51 81

 

 

Mail direct naar: workshops@heerlijckhopveld.nl

 

 

Globale tijdsindeling

van een Heerlijck Hopveld workshopdag tuin á € 45-

 

10.30 uur - 12.00 uur rondleiding;

12.00 uur - 13.30 uur lunch;

13.30 uur - 15.30 uur workshop.

 

 

 

 

 

Cruyden Academie Meer info over de praktijklessen in 2018

In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld' worden in 2018 acht praktijklessen over helende kruiden verzorgd. Op deze ‘Cruyden Academie' leer je wat je zelf kunt doen om kwalen te verlichten. Behandeld worden: EHBO en lichte verwondingen, jeuk, overgangsklachten, stress, ontspanningsmassage, koortslip, kalknagels en griep en verkoudheid.

 

Je leert verschillende technieken zoals de bereiding van helende thee, zalf, olie, tinctuur, kompres, massage en douchegel. Kijk voor meer info op facebook Tuinbezoekadres: Hopveld 21, Gemert.

 

In elke praktijkles van ca. 2 uur wordt één kwaal uitvoerig behandeld en meerdere toepas-bare kruiden. De besproken kruiden groeien in het wild of zijn eenvoudig zelf te telen.

 

Handig is daarbij het cursusboek ‘VELT-kruiden, kwalen en recepten' á € 19,50.

 

Doe je mee? Geef je op per email: info@heerlijckhopveld.nl en vermeld de lesnummers die je wilt volgen.  Betaal vooraf de les(sen) á € 20 op bankrekening NL86 RABO 013 874 4203. Vermeld ook dan de lesnummers, bij de betalingsmededelingen.  Volg je 5 lessen dan krijg je één les gratis, in totaal € 80. (Leden 20% korting.)

 

De lessen kunnen ook op verzoek aan familie-, vrienden- of bedrijfsgroepen van 4 personen of meer worden gegeven á €20 p.p. incl. biologische koffie en kruidenthee . Data en tijden in overleg.  Stuur een email naar: info@heerlijckhopveld.nl

Les 9 - Zaterdag 6 Oktober - Stress

Door omstandigheden raak je wel eens gestresst en uit balans. Op deze ochtend leer je kruiden kennen die helpen om rust terug te vinden. We delen ervaringen en je leert gemakkelijk bruikbare toepassingen. De docent is Suzie le Fevre. Op deze ochtend maakt elke deelnemer een ontspannende thee en douchegel of shampoo.

 

Biologische lunch of diner

 

Cosmetische

kruidencrème

 

Kruidendouche-gel of shampoo

 

Genezende

olie

 

Genezende

zalf

 

Workshops & Lezingen

Heerlijck Hopveld verzorgt het hele jaar rond kruidenworkshops en rondleidingen. De praktijkgerichte workshops zijn bedoeld voor groepen (minimaal 4 personen).

 

Als vakantie-activiteit, bedrijfsuitstapje of zomaar. Naar keuze te combineren met biologische lunch en rondleiding. Voor minder dan 4 personen worden meerkosten in rekening gebracht. Scroll over naaststaande foto's om te zien wat men zelf kan gaan maken.

 

De planten die gebruikt worden in de workshops worden bepaald door de beschikbare planten in Heerlijck Hopveld. Mits in goed overleg met het secretariaat kunnen groepen naar keuze reserveren op alle dagen van de week. Groepen van maximaal 30 personen worden alleen ontvangen voor 2 dagdelen, waarbij de groep in tweeën wordt gesplitst. Elke groep heeft een eigen programma.

Workshops

 

Kruidenazijn

 

<

© 2018 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Ontwerp