Alle workshops op een rij

Workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie:

Workshop mandenvlechten met oa. Wilgentenen:

De kosten  voor een workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie bedragen €20 per persoon en de workshop heeft een duur van 2 uur. Iedereen krijgt een potje of flesje mee naar huis.

Inclusief biologische koffie of kruidenthee. Voor minder dan 4 personen: € 30 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Workshop kruidenazijn maken:

Een workshop kruidenazijn maken (1,5 uur) kost € 7.50 per persoon. Inclusief koffie of kruidenthee. Iedereen krijgt een flesje mee naar huis. Voor minder dan 4 personen: € 10 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Een cursus van 4 middagen. In 4 lessen van elk 3 uren leer je de basistechniek van het mandenvlechten. De lesgever is
Jac de Cock uit Stevenbeek. Meer informatie over Jac de Cock kan men vinden op zijn website: www.crejac.nl

 

De workshop begint om 13.30 uur en duurt ongeveer tot 16.30 uur. De kosten zijn € 90,- voor de hele cursus. Dit is incl. alle materialen, biologische koffie en eigen VELT kruidenthee. Men kan ook boeken voor 1 of meerde lessen. Dan zijn de kosten € 25,- per les. De locatie is de tuinkamer van Heerlijck Hopveld 21, Gemert.

 

Voor data en aanmelden: check de agenda.

Korting;

VELT-leden en tuinleden van Heerlijck Hopveld krijgen 20% korting.

Lunch:

Biologische lunch: € 20 per persoon. Het bereiden van de lunch kan ook als workshop worden gegeven. Incl. koffie of kruidenthee. Voor minder dan 4 personen: € 30 pp.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Rondleiding:

Een rondleiding, al dan niet in combinatie met een workshop, met een duur van 1,5 uur kost € 5 per persoon. Incl. biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar workshops@heerlijckhopveld.nl

Informatie & Reserveren

Secretariaat VELT Gemert: 06 - 23 83 51 81

 

 

Mail direct naar: workshops@heerlijckhopveld.nl

 

 

Globale tijdsindeling

van een Heerlijck Hopveld workshopdag tuin á € 45-

 

10.30 uur - 12.00 uur rondleiding;

12.00 uur - 13.30 uur lunch;

13.30 uur - 15.30 uur workshop.

 

Cruyden Academie Meer info over de praktijklessen in 2019

n de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’ worden in 2019 acht praktijklessen over helende kruiden verzorgd. Op deze ‘Cruyden Academie’ leer je wat je zelf kunt doen om kwalen te verlichten. Dit jaar worden zijn de volgende kwalen het onderwerp: Tandverzorging, Spijsvertering, Weerstand, Ontspanningsmassage, Stress, Eerste hulp bij lichte verwondingen, Blaasontsteking en Koortslip. Je leert verschillende technieken zoals de bereiding van tandpasta, helende thee, zalf, olie, tinctuur, kompres, massage en shampoo/douchegel. Tuinbezoekadres: Hopveld 21, Gemert.

 

In elke praktijkles van ca. 2 uur wordt één kwaal uitvoerig behandeld en meerdere toepasbare kruiden. De besproken kruiden groeien in het wild of zijn eenvoudig zelf te telen. Handig is daarbij het rijk geïllustreerde cursusboek ‘VELT-kruiden, kwalen en recepten’ á € 19,90.

 

Doe je mee? Geef je op per email: info@heerlijckhopveld.nl en vermeld de lesnummers die je wilt volgen. Betaal vooraf de les(sen) á € 20,- op bankrekening NL86 RABO 013 874 4203. Vermeld ook dan de lesnummers bij de betalingsmededelingen.

 

Volg je 5 lessen dan krijg je één les gratis, in totaal € 80,- (leden 20% korting).

 

De lessen kunnen ook op verzoek aan familie-, vrienden- of bedrijfsgroepen worden gegeven á €20,- p.p. incl. biologische koffie en kruidenthee . Data en tijden in overleg.

Les 1 - Za 20 april (10:30-12:30) - Tandverzorging

Er zijn heel wat kruiden die kunnen worden gebruikt bij mondverzorging voor tanden en tandvlees. Voor desinfectie, bij tandpijn, slechte adem en ontstoken of bloedend tandvlees. De docent is Maartje Kreike. Op deze ochtend leren de deelnemers een kruidige tandpasta maken voor thuis, gezond voor de hele mond. Elke deelnemer neemt een tube mee naar huis.

 

Les 2 - Ma 27 mei (19.30 - 21.30) - Stress

Door omstandigheden raak je wel eens gestresst en uit balans. Op deze avond leer je kruiden kennen die helpen om rust terug te vinden. We delen ervaringen en je leert gemakkelijke bruikbare toepassingen. De docent is Ido Cranen. Op deze avond maakt elke deelnemer een ontspannende thee en een relaxende 2-in-1 douchegel-shampoo om mee naar huis te nemen.

 

Les 3 - Woe 19 juni (19:30-21:30) - Spijsvertering

Wanneer je spijsvertering niet meer verloopt zoals het zou moeten, kunnen kruiden uitkomst bieden. In kruiden zitten o.a. plantaardige bitterstoffen die helpen bij oprispingen, een opgeblazen gevoel, onrustige darmen, winderigheid of grote vermoeidheid na de maaltijd.

 

De docent is Heidi van Daal. Tijdens deze avond maken de deelnemers een flesje kruidenbitter voor thuis.

 

Les 4 - Za 28 juni (10:30-12:30) - Weerstand

Bij verminderde weerstand is het lichaam meer vatbaar voor griep, verkoudheid en andere lichamelijke klachten. Op deze ochtend komen kruiden aan bod die preventief gebruikt kunnen worden. Je leert toepassingen om je weerstand in algemene zin te verhogen.

 

De docent is Maartje Kreike. De deelnemers maken elk een flesje weerstand verhogende tinctuur voor thuis waarvan druppels met water kunnen worden ingenomen.

 

Les 5 - Za 6 juli (10:30-12:30) - Ontspanningsmassage

Massage helpt je lichamelijk en geestelijk ontspannen. Afhankelijk van welke massage je gaat geven (bv verwarmend, rustgevend of opwekkend) leer je welke kruiden en oliën je gebruikt. Je maakt een kruidenolie en deelt een korte handmassage. Je krijgt tips, recepten en ervaringen en hoe je bijzonder eenvoudig je zelfgenezend vermogen aan kunt spreken.

 

De docent is Saskia van den Bos. Op deze ochtend maak je zelf een heerlijke massageolie o.a. ter verlichting van spierpijn.

 

Les 6 - Za 31 aug (10:30-12:30) - EHBO en lichte verwondingen

Veel kruiden helpen bij wondgenezing maar kunnen vaak ook direct ter plaatse worden gebruikt. Het betreft o.a. schaaf- en snijwonden, kneuzingen, kloven en lichte brandwonden. Maar ook hoe je desinfecteert, bloedingen stopt en ontsteking voorkomt en verhelpt. De docent is Suzie Le Fèvre. Op deze ochtend leren de deelnemers een kompres maken en elke deelnemer maakt een zalf.

 

Les 7 - Woe 18 sep (19:30-21:30) - Blaasontsteking

Blaasontsteking is een pijnlijke kwaal en komt meestal vaker terug. Met een beetje pech zit je regelmatig aan de antibiotica. Deze avond leer je hoe je blaasontsteking zelf snel kan verhelpen op een natuurlijke manier en hoe je blaasontsteking kan helpen voorkomen.

 

We maken ieder een geneeskrachtige thee en bespreken natuurlijk ook waar je op moet letten en wanneer je absoluut wel naar de huisarts moet gaan. De docent is Willemijn Verkampen.

 

Op deze middag maak je een verlichtende thee en tinctuur.

 

Les 8 - Za 5 okt (10:30-12:30) - Koortslip

Wanneer je een koortslip hebt is dit vaak vervelend en pijnlijk. De infectie blijft terugkomen en komt vaak tot uiting bij een verminderde weerstand.

 

Je kunt dit op verschillende manieren (preventief) behandelen en er verschillende kruiden voor gebruiken.

 

De docent is Suzie le Fèvre.

 

Elke deelnemer maakt een flesje tinctuur om het genezingsproces te stimuleren.

 

DOWNLOAD HIER HET PDF BESTAND VOOR ALLE INFORMATIE

Biologische lunch of diner

 

Cosmetische

kruidencrème

 

Kruidendouche-gel of shampoo

 

Genezende

olie

 

Genezende

zalf

 

Workshops & Lezingen

Heerlijck Hopveld verzorgt het hele jaar rond kruidenworkshops en rondleidingen. De praktijkgerichte workshops zijn bedoeld voor groepen (minimaal 4 personen).

 

Als vakantie-activiteit, bedrijfsuitstapje of zomaar. Naar keuze te combineren met biologische lunch en rondleiding. Voor minder dan 4 personen worden meerkosten in rekening gebracht. Scroll over naaststaande foto's om te zien wat men zelf kan gaan maken.

 

De planten die gebruikt worden in de workshops worden bepaald door de beschikbare planten in Heerlijck Hopveld. Mits in goed overleg met het secretariaat kunnen groepen naar keuze reserveren op alle dagen van de week. Groepen van maximaal 30 personen worden alleen ontvangen voor 2 dagdelen, waarbij de groep in tweeën wordt gesplitst. Elke groep heeft een eigen programma.

Workshops

 

Kruidenazijn

 

<

© 2019 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Ontwerp