Alle workshops op een rij

Workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie:

Workshop mandenvlechten met oa. Wilgentenen:

De kosten  voor een workshop douchegel, shampoo, zalf, crème en olie bedragen €30 per persoon en de workshop heeft een duur van 2 uur. Iedereen krijgt een potje of flesje mee naar huis.

Inclusief biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Workshop kruidenazijn maken:

Een workshop kruidenazijn maken (1,5 uur) kost € 10 per persoon. Inclusief koffie of kruidenthee. Iedereen krijgt een flesje mee naar huis.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Lunch:

Biologische lunch: € 30 per persoon. Het bereiden van de lunch kan ook als workshop worden gegeven. Incl. koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

Rondleiding:

Een rondleiding, al dan niet in combinatie met een workshop, met een duur van 1,5 uur kost € 5 per persoon. Incl. biologische koffie of kruidenthee.

 

Voor informatie en reserveren: bel 06-23835181 of mail naar info@heerlijckhopveld.nl

3-delige cursus mandenvlechten met wilgentenen

 

Heerlijck Hopveld de tuinen van VELT- Gemert organiseert een cursus van 2 middagen en een hele dag november en december  2023.  De data waarop de lessen worden gegeven zijn zaterdag 25 november , zaterdag 2 december, zaterdag 9 december. In 3 middagen en een hele dag leer je de basistechnieken van het mandenvlechten.

 

Lesgever is Jac de Cock uit Stevensbeek. Hij is creatief in en met natuur en bedreven in het vlechten met wilgentenen. Tijdens de cursus komt de historie van het mandenvlechten aan bod, het biotoop van de wilg, de betekenis van de wilg voor mens en dier alsmede het kweken en behandelen van de wilgentenen

Jac zorgt voor alle materialen, gereedschappen en wilgentenen, de cursist kan zorgeloos aan de slag. Voor meer informatie over Jac de Cock kijk op de website: www.creajac.nl

 

De cursus begint telkens om 13.30 uur en eindigt om ca. 16.30 uur.

Zaterdag 9 december starten we om 9.30 tot 16.30 uur

De kosten over de cursus zijn op te vragen door een mailtje te sturen naar

info@heerlijckhopveld.nl

 

Aanmelden is noodzakelijk via info@heerlijckhopveld.nl . Via dit mailadres kunt u ook meer informatie opvragen. Bij 6 of meer deelnemers gaat de cursus door.

De cursuslocatie is de tuinkamer van Heerlijck Hopveld, adres Hopveld 21 Gemert.

Informatie & Reserveren

Secretariaat VELT Gemert: 06 - 23 83 51 81

 

 

Mail direct naar: info@heerlijckhopveld.nl

 

 

Globale tijdsindeling

van een Heerlijck Hopveld workshopdag tuin á € 55-

 

10.30 uur - 12.00 uur rondleiding;

12.00 uur - 13.30 uur lunch;

13.30 uur - 15.30 uur workshop.

 

Cruyden Academie: MAAK HET NATUURLIJK ZELF, jaarprogramma 2023-2024

In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld' leer je in het jaarprogramma van 2023-2024 heel praktisch natuurlijke producten te maken: van shampoo tot en met schoonmaakmiddel en van massageolie tot pesto. Zonder kunstmatige conserveer-middelen, zonder kunstmatige kleurstoffen en met kruiden. Je neemt van het eigenhandig gemaakte product altijd wat mee naar huis. De workshops duren ca. 2 uur. De groepsgrootte is beperkt; van minimaal 4 tot maximaal 12 personen.

Je kunt de workshops ook apart bestellen om samen met vrienden, familie of collega's te doen op een zelf te kiezen datum.

Biologische koffie en kruidenthee is bij de prijs inbegrepen.

Kijk voor meer info op facebook.com/VeltGemert en www.heerlijckhopveld.nl . Tuinbezoekadres: Hopveld 21, Gemert.

 

Doe je mee? Geef je op per email: info@heerlijckhopveld.nl en vermeld de workshopnummers die je wilt volgen.

 

Betaal vooraf de les(sen) á € 30,- op bankrekening NL86 RABO 013 874 4203. Vermeld ook dan de lesnummers bij de betalingsmededelingen.

Volg je 5 lessen dan krijg je één les gratis, in totaal € 120,- (leden 20% korting).

 

Les 1 - Za 8 juli (10:30 -12:30)  -   Wildpluksalade, pesto en kruidenazijn

 

VELT-docent Martha de Vries neemt je mee in een rondwandeling door de tuinen van Heerlijck Hopveld om wilde planten en kruiden te verzamelen. Daarvan maak je een salade met een lekkere kruidendressing met o.a. Hondsdraf en Brandnetel en een kruidenpesto met o.a. Kraailook. Alle deelnemers nemen een flesje kruidenazijn en een potje pesto mee naar huis.

 

Les 2 - Do 7 sep  (13.30 - 15.30)   -   Bloemenkrans

 

VELT-docent Rees van Gemert leert de deelnemers een vrolijke zomerse bloemenkrans te maken van natuurlijke materialen; groen en bloemen. Een prachtig decoratie stuk voor in of buitenshuis; op een deur of op tafel. Neem wel je eigen gereedschap mee zoals een snoeischaar, draadtang, mesje en gewone schaar.

 

Les 3 - Za 16 sep (10:30 -12:30) -  Massageolie

 

O.l.v. VELT-docent Saskia van den Bos wordt een heerlijk geurende kruidige massageolie samengesteld om thuis te gebruiken; bij stijfheid en pijnlijke spieren. Met behulp van handmassage die je op elkaar oefent leer je er meteen een gemakkelijk toepasbare techniek bij. Om eenieder voldoende aandacht te geven wordt het aantal deelnemers beperkt tot 6 personen. Bij overinschrijving wordt een extra workshop gepland.

 

Les 4 - Za 7 okt (10:30 -12:30)  -   Bonbons

 

O.l.v. VELT-docent Maartje Kreike worden kruidige bonbons gemaakt met gedroogde biologische bloemetjes en vruchtjes en de allerbeste suikerarme fair trade biologische pure chocolade. Het ziet er niet alleen geweldig uit en smaakt goed maar is ook nog eens geneeskrachtig. Het werkt heilzaam voor zowel je humeur als de spijsvertering. Elke deelnemer neemt 200 gram van het zelf gefabriceerde chocolade kunstwerk, bonbons of wat ook mee naar huis.

 

 

Les 5 - Za 18 nov (10:30 -12:30)  -  Limonade siroop

 

O.l.v. VELT-docent Ido Cranen leer je kruidenlimonade siropen te maken; van droge en verse kruiden, van bloemen en vruchten. Dat gaat bij elk product weer net even anders. De siropen hebben een geneeskrachtige werking en zijn ideaal om te gebruiken bij een ziekbed met koorts, hoesten en verkoudheid. Lekker zijn deze godendrankjes ook nog. Zeker in combinatie met witte wijn of wodka voor heerlijcke cocktails. Elke deelnemer neemt 2 flesjes siroop mee naar huis.

 

 

Les 6 - Do 7 dec (13:30 -15:30) -  Kerstdecoratie

 

VELT-docent Rees van Gemert geeft de workshop kerstdecoratie met natuurlijke materialen, groen en bloemen om daar een stemmige kerstdecoratie van te maken die goed past in je huis of bij de voordeur. Neem wel je eigen gereedschap mee zoals een snoeischaar, draadtang, mesje en gewone schaar.

 

 

Les 7 - Za 20 jan  (10:30 -12:30) -  Gefermenteerde groente; Kimchi

 

VELT-docent Maartje geeft een workshop groentes fermenteren. Kimchi is een Koreaans broertje van zuurkool maar met extra pit, kruiden en knoflook.  Door fermenteren verbetert de bewaarbaarheid, zonder koelkast of diepvries. Door micro-organismen zijn de gefermenteerde groentes ook nog eens beter verteerbaar. Deelnemers krijgen ook een fles fermentatiedrank mee die al kant en klaar is. Gemaakt van Heerlijck Hopveld appels en kweeperen. Een boek, verkrijgbaar bij Heerlijck Hopveld, kan helpen bij fermenteren. Het heet 'Groenten fermenteren van seizoen tot seizoen'.

 

 

Les 8 - Za 17 feb  (10:30 -12:30) - Duurzame schoonmaakmiddelen

 

O.l.v. VELT-docent Maartje Kreike maak je in een workshop zelf bereide ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen waarmee je je huis kunt schoonmaken. Dat is nog voordelig ook; dure en milieubelastende schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Elke deelnemer neemt een grote flacon zelfgemaakte natuurlijke allesreiniger mee naar huis.

 

Les 9 - Do 14 mrt  (13:30-15:30) - Voorjaarsdecoratie

 

VELT-docent Rees van Gemert geeft de workshop ‘Voorjaarsdecoratie' met  natuurlijke materialen, groen en bloemen. De deelnemers maken daar een stemmige voorjaarsdecoratie van voor in huis of buitenshuis. Neem wel je eigen gereedschap mee zoals een snoeischaar, draadtang, mesje en gewone schaar.

 

 

Les 10 - Za 20 apr  (10:30-12:30) - Tandpasta

 

VELT-docent Maartje Kreike verzorgt de workshop tandpasta maken. Er zijn heel wat kruiden die kunnen worden gebruikt bij mondverzorging voor tanden en tandvlees. Voor desinfectie, bij tandpijn, slechte adem en ontstoken of bloedend tandvlees. Op deze ochtend leren de deelnemers een kruidige tandpasta maken voor thuis, gezond voor de hele mond. Elke deelnemer neemt een potje mee naar huis.

 

 

Les 11 - Za 25 mei  (10:30-12:30) -  Shampoo

 

VELT-docent Ido Cranen leert je een shampoo maken die je ook als heerlijk geurende douchegel kunt gebruiken. Deelnemers kiezen de kruiden die bij hen passen; voor droog haar, bij jeukende hoofdhuid, bij roos of ter ontspanning. Elke deelnemer neemt een fles kruidenshampoo van eigen hand mee naar huis.

 

 

Les 12 - Za 22 jun  (13:30 - 15:30) - Babyzalf

 

VELT-docent Dian Jans Beeke verzorgt de workshop babyzalf maken.

Om de verzorging van je baby op een natuurlijke manier te ondersteunen zijn er een aantal kruiden die veilig en makkelijk toepasbaar zijn.

In deze workshop leer je hoe je deze kunt gebruiken. Voor de kwetsbare huid van je baby is het fijn natuurlijke en biologische producten te gebruiken zonder allerlei chemische toevoegingen.

De deelnemers maken een potje helende zachte billenzalf om mee naar huis te nemen.

 

 

Biologische lunch of diner

 

Cosmetische

kruidencrème

 

Kruidendouche-gel of shampoo

 

Genezende

olie

 

Genezende

zalf

 

Workshops & Lezingen

Heerlijck Hopveld verzorgt het hele jaar rond kruidenworkshops en rondleidingen. De praktijkgerichte workshops zijn bedoeld voor groepen (minimaal 4 personen).

 

Als vakantie-activiteit, bedrijfsuitstapje of zomaar. Naar keuze te combineren met biologische lunch en rondleiding. Scroll over naaststaande foto's om te zien wat men zelf kan gaan maken.

 

De planten die gebruikt worden in de workshops worden bepaald door de beschikbare planten in Heerlijck Hopveld. Mits in goed overleg met het secretariaat kunnen groepen naar keuze reserveren op alle dagen van de week. Groepen van maximaal 30 personen worden alleen ontvangen voor 2 dagdelen, waarbij de groep in tweeën wordt gesplitst. Elke groep heeft een eigen programma.

Workshops

 

Kruidenazijn

 

<

© 2023 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Co